Werkgever en werknemer en het arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Ruzie met je leidinggevende? Voortdurend in conflict met je collega?

Dat maakt het werk niet leuker en in het ergste geval ondoenlijk. Bovendien kan de omgeving er last van hebben en dat is nadelig voor zowel de onderneming als de onderlinge relaties. Kortom, daar wil je dus snel van af!

Soms is het lastig om echt een goed gesprek met elkaar aan te gaan, omdat bijvoorbeeld de relatie vanuit hierarchisch perspectief niet gelijkwaardig is, of omdat gesprekken inmiddels enkel nog uitlopen op geschreeuw en meer boosheid. In dat soort gevallen kan ik als onafhankelijke derde van dienst zijn in een rol van gespreksbegeleider, luisterend oor en onpartijdig adviseur.

Klik hier voor meer informatie over het arbeidsconflict.

 

Ziek thuis als gevolg van een (langslepend) conflict?

Een conflict is bijna altijd zeer stressvol en dit leidt in veel gevallen tot (langdurig) ziekteverzuim. Dat is vervelend voor alle betrokkenen en het is dan ook in ieders belang als dat snel opgelost wordt. Met elkaar in gesprek gaan is vaak lastig. Als onafhankelijk bemiddelaar kan ik jullie helpen om echt weer eens met elkaar te praten en vanuit ieders verhaal en waarheid te komen naar een gemeenschappelijk oplossing.

Klik hier voor meer informatie over ziektewet en re-integratie.

 

Is de arbeidsrelatie dusdanig slecht dat beëindiging de enige mogelijkheid is?

Als beide partijen van mening zijn dat het het beter is om ieder zijn/haar eigen weg in te slaan, is het mogelijk om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Natuurlijk moet dat dan wel met zorg en aandacht gebeuren. Om te zorgen dat met de rechten en belangen van alle partijen rekening wordt gehouden, is het verstandig om een onafhankelijke deskundige aan tafel te hebben zitten, mij dus!

Klik hier voor meer informatie over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst.

 

 

 

Artikelen:

Verplichte vrijwillige mediation... huh?

Al enige tijd gaan er in Nederland geluiden op om (een vorm van) mediation verplicht te stellen. Het idee hierachter is dat zo veel moeite en kosten worden bespaard voor de rechterlijke macht, lees: de overheid, èn voor de burger zelf.

Lees verder »

Huwelijkse voorwaarden de standaard?

Het is een regelmatig terugkerende discussie: bij het aangaan van een huwelijk zou het opstellen van huwelijkse voorwaarden het uitgangspunt moeten zijn. Willen de aanstaande echtgenoten daarvan afwijken, dan moeten zij dit aangeven.

 

Lees verder »