Een conflict met je medewerker, collega of leverancier? Los het op!

Personeelszaken

Modus mediation is gespecialiseerd in personeelszaken in de breedste zin van het woord.

 

Medewerkers, personeel, bazen, managers, het zijn allemaal net mensen...

 

Conflicten op het werk komen voor en zijn meestal van korte duur en vaak een logisch gevolg van een (innige) samenwerking. In veel gevallen kom je er wel uit, soms vanzelf, soms door het er even over te hebben. Maar helaas, soms ook kom je er niet uit en krijgt het conflict een grotere rol dan je zou willen. Dan kan het handig zijn om een derde in te schakelen: om te voorkomen dat zaken (verder) escaleren of gewoon omdat je er zelf te veel in betrokken bent en niet meer in staat bent om afstand te nemen.  

 

Een mediator kan helpen bij het vinden van een oplossing, een werkstructuur die ook echt werkt of gewoon om iedereen zijn/haar zegje te laten doen zodat er lucht komt.

 

Een mediator kan jullie te begeleiden bij het (emotionele) proces en/of het afwikkelen van de zakelijke aspecten en/of afspraken te maken, etc.  

 

Belangrijke zaken eerst

Zijn jullie nog 'on speaking terms' of is dat de eerste noodzakelijk stap? Staat de continuïteit van de samenwerking op het spel en wil je die juist waarborgen of beëindigen? Jullie bepalen welke onderwerpen als eerste ter tafel komen. 

Als mediator help ik bij het zoeken naar de urgente onderwerpen, oorzaken en oplossingen.

 

Bij mediation zijn partijen gelijkwaardig en is de mediator onafhankelijk en onpartijdig. Iedere deelnemende partij neemt vrijwillig deel aan de mediation en kan op ieder moment besluiten de mediation te stoppen.

 

Aan het begin van de mediation worden afspraken gemaakt m.b.t. omgangsvormen, geheimhouding, financiën, met wie overleg, etc. Deze afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst.

 

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Artikelen:

Verplichte vrijwillige mediation... huh?

Al enige tijd gaan er in Nederland geluiden op om (een vorm van) mediation verplicht te stellen. Het idee hierachter is dat zo veel moeite en kosten worden bespaard voor de rechterlijke macht, lees: de overheid, èn voor de burger zelf.

Lees verder »

Huwelijkse voorwaarden de standaard?

Het is een regelmatig terugkerende discussie: bij het aangaan van een huwelijk zou het opstellen van huwelijkse voorwaarden het uitgangspunt moeten zijn. Willen de aanstaande echtgenoten daarvan afwijken, dan moeten zij dit aangeven.

 

Lees verder »