Ècht scheiden doe je samen

Echtscheiding / uit elkaar gaan

Echtscheidingen, maar ook het uit elkaar gaan na samenwonen, gaat vaak gepaard met emoties een veel vragen over juridische zaken.

 

Bij een echtscheiding is er vaak sprake van een emotionele en een meer zakelijke, juridische kant die jullie moeten regelen. Ik kan jullie als mediator helpen bij beide aspecten.

 

Zo dienen jullie in ieder geval bij het verzoekschrift tot echtscheiding een convenant in te dienen, en, als jullie ouders zijn van minderjarige kinderen, eveneens een ouderschapsplan, waarin jullie alle afspraken ten aanzien van de kinderen vastleggen. Denk hierbij aan het bepalen van de verdeling van zorgtaken, de omgangsregeling, verdeling van de kosten van verzorging en opvoeding van de kinderen, hoe jullie elkaar straks blijven informeren over zaken die de kinderen aangaan, etc.

 

Daarnaast kan ik samen met jullie kijken naar de financiële aspecten. Zo spelen vraagstukken als behoefte en draagkracht spelen een belangrijke rol in het al dan niet vaststellen van partner- of kinderalimentatie.

 

Uiteindelijk bepalen jullie zelf, binnen de kaders die de wet geeft, de exacte invulling van de afspraken.

 

Nu alvast een afspraak maken? Neem gerust vrijblijvend contact op.

 

 

 

 

Personeelszaken