Werken aan je relatie

Relatietherapie

Helaas, er bestaat geen perfecte relatie. Liefde is niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar… een gezonde relatie waarin je gelukkig bent is een hele realistische en haalbare wens.

 

Een relatiecrisis, een zogenaamde dip of relatiecrisis, het kan iedereen overkomen. Gelukkig kun je ook leren hoe je een relatie kunt verbeteren en “onderhouden”. Uitgangspunt voor elke relatie: fouten maken mag, niets doen is uit den boze!

 

Vanzelf gaat het niet.

 

Het is een cliché, maar aan een goede relatie moet je werken. Om een verandering teweeg te brengen zul je je moeten inspannen. Jij alleen of jullie samen. In het laatste geval gaat het dubbel zo snel, maar ook als maar een van de twee actie onderneemt, heeft dit vaak al een positief effect op de ander en op de relatie.

 

Relatietherapie is maatwerk. In het eerste gesprek bespreken we situatie, vragen en toekomstbeeld, waarna we aan de slag gaan met technieken en methodes die hier het beste bij passen.

 

'Houden van' is een werkwoord. Een relatie is een keuze, jouw keuze.

 

Relatietherapie is wezenlijk anders dan mediation: bij mediation zijn jullie het er al over eens dat jullie uit elkaar gaan, bij relatietherapie is het uitgangspunt dat jullie in de basis juist bij elkaar willen blijven.